Het configureren van AutoCad gebeurt binnen MB-Beheer onder menuoptie Bestand|Systeem|Configuratie AutoCad. AutoCad moet vooraf op uw computer zijn geïnstalleerd.

Let op: Controleer eerst of u bij Bestand|Voorkeurinstellingen|Algemene instellingen de goede grafische versie (AutoCad versie) heeft gekozen.

In het dialoogscherm 'AutoCad configuratie' wordt binnen AutoCad een speciaal profiel 'groenbeheer' aangemaakt. Binnen dit profiel wordt AutoCad aangepast om met MB-Beheer samen te kunnen werken, deze instellingen zijn niet van invloed op uw overige AutoCad profielen. Op het bureaublad wordt een aangepaste snelkoppeling voor AutoCad geplaatst, vanaf nu werkt u voor MB-Beheer met deze snelkoppeling.

Opties

Snelkoppeling voor Autocad Er wordt een aangepaste snelkoppeling voor Autocad op het bureaublad geplaatst. Voortaan werkt u voor MB-Beheer uitsluitend met deze snelkoppeling.
Menu AutoCad vernieuwen Het menu in AutoCad wordt aangepast op uw instellingen en stamgegevens in MB-Beheer.
Dialoogschermen herbouwen Dialoogschermen in AutoCad worden aangepast op uw instellingen en stamgegevens in MB-Beheer.
BhrAcad registreren De COM-server Bhracad.exe die de communicatie tussen AutoCad en MB-Beheer verzorgt wordt geregistreerd (/regserver bhracad.exe).
VTA module toevoegen aan Autocad support path Het AutoCad support path wordt uitgebreid met de directory waarin de VTA module is geïnstalleerd.
VTA module registreren De COM-server acadboombeheer20xx.exe wordt geregistreerd (/regserver acadboombeheer20xx.exe). Voor AutoCad R16 (2004-2006) is dit acadboombeheer2004.exe, AutoCad R17 (2007-2009) is dit acadboombeheer2007.exe en AutoCad R18 (2010 en verder) is dit acadboombeheer2010.exe
Configfile Acad.cfg wordt aangemaakt.

 Geavanceerde opties

Type database: Dbf of Oracle
Odbc: Dit veld hoeft alleen maar ingevuld te zijn als u met een Oracle database werkt. U vult dan hier de naam in van een ODBC koppeling zoals u eerder in Windows onder Systeembeheer bij Gegevensbronnen heeft aangemaakt.